Ciemiņi no Leipcigas

12.septembrī bijām priecīgi uzņemt ciemiņus-18 kristiešus no Vācijas, Saksijas , pārsvarā Leipcigas apkārtnes.
Tālie viesi jau bija paspējuši apskatīt Latvijas skaistākās vietas Valmierā, Cēsīs , Siguldā, Rīgā un Jūrmalā. 6.dienā viņu ceļš veda uz mūsu pusi-uz Kurzemi. Pa ceļam uz Kuldīgu pirmā pietura bija Kandava, lai tālāk dotos uz Kuldīgu un Ventspili.
Ciemiņus sagaidījām mūsu baznīcā ar mācītāja uzrunu, ar kopā dziedātām dziesmām un baznīcas apskati. Viesi uzzināja par Kārļa Mīlenbaha ieguldījumu latviešu valodniecībā. Parādījām arī viņa kapu un piemiņas vietu jaunizveidotajā skvēriņā pretī viņa vārdā nosauktajā vidusskolā. Tālāk maršruts veda uz Kandavas promenādi, apstājoties pie mūsu Luterozola- ko iestādījām par godu 500 reformācijas gadadienai un kā zīmi mūsu sadraudzībai ar Šēnbergas-Veisigas draudzi Drēzdenē.
Ciemiņi bija patiesi iepriecināti par mūsu mīlīgo pilsētiņu, par skaistajiem apstādījumiem, sakārtotību, brīnišķīgo dabu un Kandavas simbolu-ozolzīli, kas pamanāma visur-gan uz soliņiem, gan apstādījumos un pat atkritumu urnām. Pusdienas tika baudītas mūsu Zupas virtuvē. Zupas virtuves vadītāja Iveta sniedza ieskatu par zupas virtuves darbību un atbildēja uz jautājumiem. Viesi bija sagādājuši dāvanas Svētdienas skolas bērniem un bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm. Paldies Auziņu ģimenei, Ligitai, Visvaldim un Laimiņai, Ivetai par ciemiņu mīļo uzņemšanu. Tā bija svētīga tikšanās un sadraudzība gan mums, gan mūsu viesiem.

 

7a5fc182-0fa7-4fa0-a799-702b0b3b1117 b847e6ec-243d-4ded-ab08-b1a9a42ff77a

You may also like...