Vēstis no ārzemju draugiem

Arī mūsu draugi ārzemēs skumst par Zigrīdas zaudējumu. Schenbergas-Weissigas draudze šodien plkst 13 aizdedz sveci baznīcā Zigrīdas piemiņai. Dāņu mācītājs Torstens Dam-Jensens raksta- “ Zigrida was a great person, a true Christian. She meant a lot for us. We’ll miss her, truly. God bless her soul, God bless you and the congregation af Kandava. Dievs sveti Latviju.”

“Zigrīda bija lielisks cilvēks. Viņa mums daudz nozīmēja. Mums viņa pietrūks. Lai Dievs svētī viņas dvēseli. Lai Dievs svētī jūs un Kandavas draudzi. Dievs svētī Latviju”.

 Untitled

Dāņu mācītājs arī publicējis nekrologu savas draudzes mājas lapā, kam ir arī pievienots video no mūsu mājas lapas. www.ostedkirke.dk.

Kaut arī nekrologs ir dāņu valodā, ir iespējams to pārtulkot latviski. Šeit iekopēts teksts no mājas lapas ar latvisko tulkojumu.

Dzīvās bildes no Kandavas baznīcas un zupas virtuves.

Es tikko saņēmu ziņu, ka Zigrīda Pelīte ir mirusi. Nāves cēlonis netiek atklāts, bet es domāju, ka viņa bija vecāka dāma apmēram 80 gadu vecumā.

 

Zigrīda vairākus gadus bija viens no mūsu draudzības draudzes Kandavā virzošajiem spēkiem – unikāla personība, kura ar savu silto cilvēku un kristīgo ticību nenogurstoši strādāja sabiedrības vājinieku labā, arī pateicoties darbam ar zupas virtuvi. Kandavas draudzes mājaslapā www.kandavasdraudze.lv esmu atradis pievienotus mazus video klipus. Lai arī jūs neprotat runāt ne vienu vārdu latviski, jūs varat gūt iespaidu par Kandavas baznīcu un darbu pie zupas virtuves, ko vairākus gadus esam apkopojuši Ostedā un Allerslevā. Slava Zigrīdas piemiņai!

 

 

Video klipi – noklikšķiniet šeit

You may also like...