Ciemos pie sadraudzības draudzes Drēzdenē

Mēs, Dzintaru ģimene, no 15.08.2024.-20.08.2024. bijām ciemos pie sadraudzības draudzes Drēzdenē. Draudze ir viena, bet dievkalpojumi notiek divās baznīcās, katru svētdienu savā apdzīvotā vietā- Schonfeld vai Weissig.Vācijas un Kandavas draudzes uztur sadraudzību jau vairāku gadu garumā un ik pa laikam ciemojas viena pie otras.
18.08.2024.mēs apmeklējām dievkalpojumu Weissig baznīcā un iemesls braucienam bija jaunās mācītājas Christine Klement stāšanās amatā. Dāvanā aizvedām hortenziju un mūsu meitas Paulas gleznu, kurā attēlota Kandavas luterāņu baznīca.Lai vācu draugiem ir piemiņa no mūsu skaistās baznīcas!

Mūsu ģimeni laipni sagaidīja un savā mājā izmitināja draudzes locekļi Renate un Volker Schaarschmidt.
Dzīvojām vien 15 kilometru attālumā no Drēzdenes, bet jutāmies kā laukos- pļavās ganījās poniji, aitas un blakus mājā ļoti daudz zosu.
Līdz svētdienas dievkalpojumam brīvo laiku pavadījām, apskatot Drēzdeni, uzkāpām vietējā kalnā ar nosaukumu Lilienstein un pabijām pat kaimiņu sētas meitenei uz dzimšanas dienu. Schaarschmidt ģimene mūs uzņēma ar lielu mīlestību un rūpēm.Pat iepazītie kaimiņi bija ļoti sirsnīgi cilvēki.Saņēmām uzaicinājumu braukt ciemos atkal! Paldies Dievam par svētību ceļā turp un atpakaļ, un par iepazītajiem cilvēkiem!

You may also like...