Vēstule no draugiem Veisigas draudzē

Un eņģelis viņiem sacīja: Nebīstieties, jo, lūk, es jums pasludinu lielu prieku, kas notiks visiem ļaudīm: Jo jums šodien Dāvida pilsētā piedzimis Pestītājs, kas ir Kristus Kungs.

Mīļās māsas un brāļi sadraudzības draudzē un zupas virtuvē Kandavā!

Parasti Ziemassvētki sākas mums ar Ziemassvētku dievkalpojuma apmeklējumu kopā ar ģimeni un draugiem.

Ziemassvētki ir tikšanās ar citām ģimenēm baznīcā. Pie tiem vienmēr piederas sveces, Ziemassvētku dziesmas, ļoti bieži Ziemassvētku eglītes, svečturi, Adventa zvaigznes, vīraka sveces un daudz citi vietējo paražu elementi. Un, protams, Ziemassvētku cienasti.

Tas viss mūs iepriecina un ir cieši saistīts ar Ziemassvētku vēstījuma lasījumu. Šķiet, ka šis Vēstījums mums ir tik svarīgs, ka mums tas jāuztver ļoti nopietni, citādi šis vēstījums būtu pārāk neievērojams Bet lieliskā ziņa mums būs pilnīga un patiesa tikai tad, ja mēs ar to dalīsimies ar saviem mīļajiem un kad Prieka vēsts brīnišķīgi atklāsies un pavairosies , sastopoties ar citiem.

Mums šogad jāatsakās no Ziemassvētku dievkalpojuma un no Ziemassvētku stāsta iestudēšanas.

Varbūt mēs mājās aizdedzināsim sveces, varbūt pat dziedāsim

Ziemassvētku dziesmas un ēdīsim pie svinīgi klāta galda nelielā pulciņā. Mums pietrūks draugu un ģimenes locekļu no citām mājsaimniecībām, jo ​​viņiem nav atļauts būt kopā ar mums. Ziemassvētki šoreiz nav tādi, kādi tie parasti ir bijuši. Ziemassvētki šoreiz ir savādāki – dažiem pat vientuļi.

Bet varbūt tikai viena lieta šajos Ziemassvētkos ir atšķirīga, mēs to piedzīvojam ierobežotā mērā, varbūt tāpat kā slimnieki palātā , vai intensīvās terapijas gultā, vai kā ieslodzītie cietumā, tāpat kā kristieši diasporā, vai bezpajumtnieki bez savas mājas.

Daži uzskata, ka šie Ziemassvētki neatšķiras no iepriekšējiem. Slimie, cietēji un vajātie ir vienmēr bijuši visos Ziemassvētkos. Tikai šoreiz mēs dalām ar viņiem ierobežojumus vai pat izolāciju.

Un tomēr eņģelis jums sacīja: Nebaidieties! redzi, es jums sludinu lielu prieku!

Mēs vienkārši saprotam, varbūt pat sāpīgi, ka nevis mēs veidojam Ziemassvētkus …

Gudrie vīri no Austrumiem ieraudzīja zvaigzni, kas viņiem rādīja ceļu pie bērna silītē.

Paskatieties vakaros debesīs un jūs redzēsiet, kā Saturns un Jupiters parādās cieši blakus. Šis attēls nav astronomiski tik svarīgs. Bet varbūt tas mums palīdzēs atcerēties vēlāk. Reiz bija Gads, kad Ziemassvētki bija pavisam citādi- bet tie bija Ziemassvētki …

Mēs Schönfeld-Weißiger draudze novēlam jums māsām un brāļiem tālumā priecīgus Ziemassvētkus!

Jūsu Stefans Dumke

Draudzes loceklis un draudzes priekšnieks Veisigas draudzē

You may also like...